Ние доказахме, че държавната собственост може да се управлява добре

...
Ние доказахме, че държавната собственост може да се управлява добре
Коментари Харесай

Корнелия Нинова за предложението за "Росенец": Имаме двоен аршин

" Ние доказахме, че държавната благосъстоятелност може да се ръководи добре и от нея да се печели – и България, и хората. В Конституцията категорично е записано, че такива обекти – води, гори, плажна линия и така нататък са изключителна държавна благосъстоятелност. Така че изхождайки от съответния случай, споделяме кардинално, че ние сме за това такива обекти да бъдат държавна благосъстоятелност. Но какво виждаме тук – че се демонстрира двоен критерий. Прави се предложение за една избрана концесия на " Росенец ", само че в това време се приготвя концесия на летище Пловдив, приготвя се удължение на други концесии по морето. Това е безпринципно и е решение за един проблем, евентуално по някакви аргументи, които още не знаем ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред медии в Народното събрание.

Нинова уточни още, че социалистите желаят решението да бъде кардинално: " Ние желаеме да бъде кардинално решението и да има болшинство, което да каже, че държавните благосъстояния са държавна благосъстоятелност, ще се експлоатират от страната и от тях ще печели народът ".

По отношение на предлагането за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец " тя разяснява: " Много е значимо, в случай че го създадат, дали страната е подготвена да поеме всички функционалности незабавно, тъй че да няма проблеми. Това ще докара ли до някакви наказания при развалянето на контракта и най-много по какъв начин ще се отрази на цената за хората и за стопанската система ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР