Ние действително сме променили историята на Европа и трябва да

...
Ние действително сме променили историята на Европа и трябва да
Коментари Харесай

Николай Денков: Трябва да се гордеем, че сме променили историята на Европа

Ние фактически сме трансформирали историята на Европа и би трябвало да се гордеем, акцентира той. Това съобщи на празничния 24 май в студиото на " Денят стартира "   по Българска национална телевизия министърът на образованието акад. Николай Денков.

Ще реформираме до момента в който станем по-добри. Промяната от един към различен вид система фактически изисква доста промени, част от тях бяха неудачни. А през последните десетилетия науката се развива извънредно бързо и ние би трябвало да наваксаме.

Имаме обзор на стратегиите, който към този момент е към края си. Ще използваме лятото, с цел да ги променим. Успоредно развиваме и средствата, тъй че да вървят дружно със наличието, изясни акад. Денков.

В доста случаи и учители и възпитаници споделят, че наличието не е ясно подбрано, академично поднесено е, в доста случаи при прехода от интегрални към по-специфични дисциплини внезапно се губи чувството, че това е цялостен разказ и от там децата се изгубват, изясни министърът.

Този научен жанр затруднява и децата, и родителите. Затова в този момент в прегледа на програмата водещи са учителите, с цел да преценяват кое е разбираемо, кое не е, акцентира акад. Денков.

Един материал, който се преподава в учебно заведение би трябвало да бъде понятен за всички деца, които поставят старания, безапелационен е министърът.

Целта е да се акцентира на това, което развива уменията - да мислиш, да формулираш тези, да ги защитиш и представиш по избран метод. Идеята е не да се опрости материала, а да се промени задачата на самото обучение.

Учебните стратегии ще бъдат обновени за началото на новата образователна година тази есен, удостовери министърът. Новите учебници ще лишават повече време, само че основата им са новите образователни стратегии, добави той.

Акад. Денков разяснява и измененията в матурите за зрелостниците.

От една страна, точките основават проблем за тройкаджиите, въпреки това, има по-голям късмет за тези, които могат да се приготвят по-добре. Този, който се готви за 6, има по-добри условия, изясни акад. Денков.

Следващата календарна година сигурно ще актуализираме заплатите на учителите, акцентира министърът. Направено е задоволително, с цел да има средства за увеличение на заплатите, добави той.

Промените, които вършим са ориентирани към адаптиране на стратегиите към нещо по-разбираемо за учениците и родителите, съобщи акад. Денков. В началото на септември всички родители ще видят какво ги чака, сподели още министърът.

По думите му, причините срещу започването на образователната година по-рано от 15 септември, са неубедителни.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР