Ние дадохме за анализ 4 проби на хора на българи,

...
Ние дадохме за анализ 4 проби на хора на българи,
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса вече е в България

Ние дадохме за разбор 4 проби на хора на българи, завърнали се от Англия. Макар още публично да нямаме данните от централната лаборатория, считаме, че този вариант е в България. Това сподели шефът на Пирогов проф. Асен Балтов на постоянната конференция на здравните управляващи.
" Затова би трябвало да бъдем доста по-внимателни ", предизвести той.
Запазва се наклонността броят на излекуваните да е в пъти по-голям от броя на доказаните позитивни случаи на ковид у нас. За седем дни броят на излекуваните е 31 456, а броят на доказаните случаи е 2993. Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на Националния действен щаб.
По отношение на заетостта на болничните кревати на национално ниво тези за неусложнени пациенти към 21 януари е 29% . Най-висока претовареност на леглата се следи в София област, следвана от София-град.
По отношение на заетостта на интензивните кревати тя е 43%. Най-висока приложимост на леглата е в София област, Силистра, Ловеч и Видин.
По отношение на медицински личен състав общият брой инфектирани към днешна дата е 9339 души. 989 са на домашно лекуване, 89 са приети в болница, а на интензивно лекуване са 7 души, от които 5 в София-град, един в Шумен и един в Сливен.
Излекуваните медици досега са 8161.
" През последната седмица за пръв път от месеци имаме област в жълтата зона - със заболяемост сред 20 и 60 на 100 000, това е област Разград ", разгласи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев .
" На фона на оптимистичния декор у нас, това, което се случва в Европа, не е по никакъв начин оптимистично ", разяснява Кунчев.
" Изключително обезпокоени са сътрудниците от протичащото се във Англия, а към този момент и в Ирландия, сходна е картината в Нидерландия, изясни той. Хубавото при новия вид е, че той не води до тежки последици, неприятното е, че той е в пъти по-заразен, сподели Кунчев. В момента у нас 10 души заразяват 5-6 души, а във Англия 10 души заразяват 27 , това се случва в Европа и то идва към нас ", предизвести той 
" От чисто здравна позиция ние се намираме в чудесна обстановка, само че в случай че прибързаме и тръгнем към извънредно разхлабване, доста бързо ще се сблъскаме с огромни проблеми, сподели още основният здравен контрольор. Резултати от секвенирането на вируса у нас към момента няма, само че няма подозрение, че новият вид е тук ", заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР