Ние дадохме възможност на академик Денков само да избере своя

...
Ние дадохме възможност на академик Денков само да избере своя
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ние искаме държавата да върви напред, всички наши стъпки са прозрачни

" Ние дадохме опция на учен Денков единствено да избере своя тим. Акад. Денков е в топ 1% на всички учени в света. И в случай че България има късмет подобен човек да я поведе, аз ще бъда доста горделив ", акцентира Петков.

 

Той сподели, че до момента всички стъпки на " Продължаваме промяната " са транспарантни и ясни. " Казахме, че няма да подкрепим държавно управление с първия мандат, ще създадем държавно управление с втория мандат, желаеме ротационен принцип на председателство на Народното събрание. Това е ориста на всички българи, тове не е игра на покер, " съобщи Кирил Петков

 

Той сподели, че най-важно в този момент е да се направи държавния бюджет. " Ние предложихме за финансов министър Асен Василев, тъй като той е отличен експерт. Той сподели, че проектобюджета може да се направи с 3% недостиг. И уточни - могат да се вземат 100% дивидентите на държавните сдружения и да се заложат парите от ПВУ и по този начин ще се избегне 6.4% недостиг ", акцентира Петков.

 

За локалните избори той уточни, че " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София " ще се явят с един претендент. Той не назова име на бъдещия претендент.

 

Петков посочи, че предлага на ГЕРБ да вземе ръководители на парламентарни комисии против поддръжка на държавно управление от Продължаваме промяната. " Така ГЕРБ ще може да оказва надзор върху министрите. "

 

Ако желае ГЕРБ може да направи държавно управление с други партии, само че те ще слагат условия, сподели Петков.

 

Кирил Петков съобщи, че атентатът против основния прокурор е офанзива против държавността. Той акцентира обаче, че не е ясно дали дъщерите на прокурора са били в колите или - не. Има неясноти околотози случай, съобщи той. " Като четох международните медии, ни съпоставят с Колумбия, не с европейска страна ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР