Ние чрез молитва се обърнахме към Бога да го помолим

...
Ние чрез молитва се обърнахме към Бога да го помолим
Коментари Харесай

Свещениците в Бургас срещу касирането на избора на Сливенски митрополит

„ Ние посредством молитва се обърнахме към Бога да го помолим нашите високосвещени митрополити, които вземат участие в Светия синод да преразгледат своето решение и да извърнат внимание на нашия глас “- С тези думи свещениците от Бургаската духовна околия се оповестиха противкасирането на избора на Сливенски митрополит. В декларация, адресирана до Светия синод, те упорстват за преразглеждане на решението заорганизиране на нов избор на епископ. И приканват да се даде и правото на народа да гласоподава, както е записано в устава на Българската православна черква.

Припомняме, че касирането на избораза Сливенски митрополит от Светия синод и лишаване на правото в избора да вземат присъединяване свещеници и миряни докара до митинг пред постройката на митрополията в Сливен в понеделник. А в народен ефир отец Евгений Янакиев съобщи, че има " ерес в сливенската митрополия, поради дългата ръка на Вулкан Вулканов ".

„ Ние сме тук, с цел да защитим своите миряни. И да разбираем, че ние не внасяме ерес в нашата черква. Много са тежки думите, когато кажеш, че назрява ерес. Искаме да успоким всички, че ние следваме разпоредбите на Светата черква, на Свещеното писание. Ние не променяме разпоредбите в Устава на нашата Българска православна черква, тъй че - да ни квалифицират като разколници е доста тежко. Ние водим към истината. А тя е, че ние не можем да се съгласим с решенията на Светия синод, не можем да се съгласим с тази разпоредба, тъй като тя директно нарушава устава на Българската православна черква. Много значим правилото на съборността “, оповестиха на конференция през днешния ден в заседателната зала на бургаския храм “Свети Атанасий “отец Петър, отец Севастиян и отец Николай.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР