Ние черпим вдъхновение не само от протестите, чийто символ е

...
Ние черпим вдъхновение не само от протестите, чийто символ е
Коментари Харесай

Карадайъ: Д-р Доган ни завеща да пазим мира и целостта на родината

Ние черпим ентусиазъм освен от митингите, чийто знак е дребната Тюркян. През 80-те години - Млечино, Момчилград...Ние черпим ентусиазъм и от митингите през 70-те години, от Корница, Брезница, Лъжница, Барутин... Но и от 60-те години - Гърмен... Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъпо време на дебатите по импортираните от Движението промени в Кодекса за обществено обезпечаване.

Една от тях планува времето, в което репресирани лица са били в затвори, трудововъзпитателни общежития, лагери и местата за задържане, да се признава за трудов стаж. Народни представители отклониха дебата в посока позорния така наречен " възродителен развой ".

Но ние черпим ентусиазъм и от незаконната организация, основана от доктор Ахмед Доган, сподели още Карадайъ. И напомни: " След опита за насилствена асимилация се провежда незаконно придвижване с декларация с мото " Борба без оръжие ". "

Осъждаме терористичните актове, без значение под каква форма и от кого са направени, сподели ръководителят на Движение за права и свободи и акцентира, че има задоволително документи за причинителите им.

Има задоволително документи, които разказват и незаконната организация, основана от доктор Ахмед Доган. От пандизите те съумяха да провеждат мирните Майски митинги през 1989 година, които форсираха рухването на комунистическия режим. Срещу мирните митинги отново застанаха танкове и калашници и отново имаше жертви, съобщи Карадайъ.

Но ние се гордеем, през днешния ден е рожденият ни ден, че на 4 януари 1990 година, откакто излязоха от пандизите отпред с господин Доган, се взе решение за основаването на Движението за права и свободи. Тогава се сподели НЕ на реваншизма, акцентира Мустафа Карадайъ.

Д-р Ахмед Доган е архитектът на българския етнически модел, в чиято основа стои философията на заедността. Оттогва до момента нашата съществена философия за правене на политика е философията на заедността. Нещо повече - доктор Ахмед Доган ни завеща и една задача: да пазим целостта на нашата Родина и да бъдем гаранти за мира, стабилността и сигурността в България, заключи Карадайъ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР