“Ние, българските строители, имаме отношение към опазването на културно-историческото наследство

...
“Ние, българските строители, имаме отношение към опазването на културно-историческото наследство
Коментари Харесай

КСБ: Българските строители имат отношение към опазването на културно-историческото наследство

“Ние, българските строители, имаме отношение към опазването на културно-историческото завещание и ценим сътвореното от поколенията преди нас ”, сподели ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев в приветствието си към интернационалния конгрес „ История и бъдеще – международното завещание на България и Италия ”.


Организатори на събитието са Конфиндустрия България и Посолство на Италия, в съдействие с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България и Общество „ Културно завещание “, българският представител на паневропейската организация Европа Ностра.


“Строителите неслучайно сме дейни по тематиката с възстановяване и улеснение на процедурите за запазване на сгради-паметници на културата в градовете.
Ние работим със съзнанието, че специалността на строителя съхранява духа на времето. Отнасяме се с почитание към предишното и строим със съзнанието, че посредством работата си представяме метода на живот и естетиката на епохата ”, сподели инж. Терзиев. И пожела на форума ползотворни полемики, търсене на благоприятни условия за запазване на културното завещание и включване на още изключителни обекти от България в листата на ЮНЕСКО.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР