Ние българките, особено ние трите (б.р. Катрин Тасева, Невяна Владинова

...
Ние българките, особено ние трите (б.р. Катрин Тасева, Невяна Владинова
Коментари Харесай

Катрин Тасева: Българките доста се пречкаме на рускините

" Ние българките, изключително ние трите (б.р. Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн) много се пречкаме на рускините. Много положително класиране направихме ", по този начин Катрин Тасева разяснява надпреварата от веригата Гран При по художествена гимнастика в Бърно.

В Чехия Катрин завоюва бронзов орден в многобоя, сребърни във финалите с бухалки и с топка и още един бронзов в този с лента. Именно съчетанието с лента ще бъде заменено, като най-вероятно новата комбинация ще бъде показана на европейските игри в Минск.

“Запазили сме същите детайли от остарялото комбиниране и сме добавили с към точка и 2,3 десети от горната страна, което е доста добре за комбиниране с лента. Мисля, че новата комбинация ще потръгне повече, по-ритмична е. Надявам се да съумея да я изработя допустимо най-бързо “, разясни Катрин Тасева пред БНР.

Главният управител на националния тим - самостоятелно (жени) Бранимира Маркова също изясни претекстовете за промяната на композицията.
 “Не знам дали ще стигне времето на Катрин за Минск да покаже новата си комбинация, само че ще пробваме. Съчетанието сме го създали. Нещо което виждаме, че не върви добре е по-добре да го сменим, в сравнение с да се опитваме да го прекроим и по този начин да тъпчем на едно място “, добави Маркова, която разяснява и оценките, които получиха Боряна Калейн и Невяна Владинова за съчетанията си с топка.
“Смятам, че както Боряна, по този начин и Невяна за съчетанията с топка бяха ощетени. Това обаче е обикновено предвид на това, че международното състезание тази година е подготовка за олимпийските игри. То наближава и апетитите на всички стават огромни. Колкото по-силни ставаме ние, толкоз по-голяма опасност сме за всички останали. Състезанието в Бърно мина доста сполучливо. Много добре се показаха девойките. Един извънредно добър край за сезона “, приключи Бранимира Маркова.

Капитанът на тима Невяна Владинова не съумя да завоюва орден в Чехия, само че като участничка в първите европейски игри в Баку пожела триумф на Катрин Тасева в Минск.
 „ Аз съм сигурна, че на Катрин ще й хареса това съревнование. То е по-различно от другите, нещо като мини Олимпиада. Аз ще й пожелая триумф и ще й притискам палци от тук. Доволна съм от това което изиграх в Бърно. Може би това ми беше най-силното съревнование за сезона. Многобоят ми беше постоянен. Пуснах съвсем всички детайли, които имам заложени. Това си се случва за първи път през сезона. За това съм удовлетворена от представянето си “, показа Владинова.

Боряна Калейн, която завоюва две оценки – сребърно във финала с обръч и бронзово в този с топка също разяснява представянето си, както и оценката на композицията с топка.

 „ Аз съм удовлетворена от това, че и двата дни съумях да си изиграя топката. От там нататък към този момент нищо не зависи от мен. В многобоя позволих много груба неточност на бухалки и на лента съчетанието във втората част не беше изключително чисто. Но се веселя, че съумях да се събера и на финалите да изиграя двете си съчетания “, приключи Калейн.

bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР