Ние алармираме за ръста на инфлацията, откакто се появи на

...
Ние алармираме за ръста на инфлацията, откакто се появи на
Коментари Харесай

Георг Георгиев: ПП, ДБ и БСП нямат никакво намерение да поправят грешките, които допуснаха

„ Ние сигнализираме за растежа на инфлацията, откогато се появи на политическия хоризонт Кирил Петков. Това, което провокира Политическа партия, е това, което жънем като финансово-икономически резултати сега “. Това съобщи Георг Георгиев, определен за народен представител от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно заседание, по БНР.

Според него действителната инфлация може би е не 18%, а 38%. По думите на Георгиев „ Продължаваме промяната “ не осъзнават в каква геополитическа и вътрешнополитическа позиция е страната:

„ Това неосъзнаване в каква позиция оставиха страната ни Кирил Петков и Асен Василев демонстрира, че Политическа партия и техни съдружни сътрудници (ДБ, Българска социалистическа партия, които бяха в кабинета „ Петков “ – б.р.) нямат никакво желание да поправят грешките, които позволиха. А страната би трябвало наложително да има държавно управление, с цел да не се върнем в една позиция, в която сме били 1997 година “.

Георгиев акцентира, че ГЕРБ ще употребява „ всяка една законова опция, планувана от разпоредбите в страната, с цел да има държавно управление:

„ Предложихме преговорен екип. Контактната група търси връзка интензивно. Ако по силата напук не желаете даже да се явите на договаряния, може ли нещо да ви накара да го извършите. Точно това следим в Политическа партия и Демократична България сега. Те отхвърлят срещи без всякаква обосновка “.

Когато ГЕРБ-СДС получи мандат за държавно управление, ще извърши конституционната процедура, сподели Георг Георгиев и посочи:

„ Ще имаме и предварителна изясненост дали ще може да се образува някакво болшинство в границите на това Народно заседание “. По думите му ГЕРБ има моралното право да предложи ръководител на Народното събрание, тъй като е първа политическа мощ в него.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР