Нидерландският външен министър Сигрид Кааг подаде оставка след като парламентът

...
Нидерландският външен министър Сигрид Кааг подаде оставка след като парламентът
Коментари Харесай

Външният министър на Нидерландия подаде оставка заради кризата в Афганистан

Нидерландският външен министър Сигрид Кааг подаде оставка откакто Народното събрание публично осъди нейната некадърност да се оправи с рецесията с евакуацията в Афганистан.

Депутатите утвърдиха предложение, критикуващо държавното управление за това, че не е евакуирало някои афганистанци и за пропуски в разузнаването, показващи признаци за идното завладяване на страната от талибаните.

" Камарата на представителите смята, че държавното управление е работило безконтролно. И въпреки да подкрепям нашата политика, мога да приема единствено следствията от това решение като министър ", сподели Кааг в изказване до Народното събрание.

" Според възгледите ми за демокрацията и културата на нашата администрация, един министър би трябвало да си отиде, в случай че политиката му не е утвърдена. Затова ще изпратя оставката си като министър на външните работи на Негово величество краля ", съобщи Кааг.

Кааг ще остане водач на лявоцентристката партия „ D66”, която е в съдружни договаряния с премиера Марк Рюте, бидейки втора политическа мощ след изборите през март.

Оставката й идва ден откакто британецът Доминик Рааб беше намален от поста външен министър поради метода, по който се оправи със обстановката в Афганистан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР