Нидерландският разследващ журналист Петер де Врийс е починал от раните

...
Нидерландският разследващ журналист Петер де Врийс е починал от раните
Коментари Харесай

Почина журналистът, който бе прострелян на улица в Амстердам

Нидерландският проверяващ публицист Петер де Врийс е умрял от раните си, откакто бе прострелян предходната седмица, заяви локалната телевизия RTL, представена от Ройтерс.

Нападението против 64-годишния Де Врийс възмути цяла Европа. Журналистът бе звезда в Нидерландия, като по едно и също време постоянно бе коментатор в свързани с престъпността излъчвания по малкия екран и с експертизата си на проверяващ кореспондент с източници както в правоприлагащите органи, по този начин и в подземния свят.

" Той умря, заобиколен от хора, които го обичаха ", заяви фамилията му в изказване, публикувано от RTL - медията, за която Де Врийс работеше като проверяващ публицист. Нидерландецът завоюва премия " Еми " в категорията настоящи събития през 2008 година за работата си по следствието на изгубването на американската тийнейджърка Натали Холоуей в Аруба през 2005 година.

Петер Де Врийс беше създател на голям брой изявления за подземния свят и разкрития за корумпирани служители на реда. Той стана изключително прочут след отвличането на бирения магнат Фреди Хайнекен през 1983 година. Криминалният кореспондент разкри, че един от участниците в отвличането на предприемача се укрива в Парагвай. Журналистът е работил по над 500 закононарушения, свързани с убийства. Продължава следствието на нидерландските служби по убийството на Врийс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР