Нидерландският град Харлем е на път да забрани повечето реклами

...
Нидерландският град Харлем е на път да забрани повечето реклами
Коментари Харесай

Нидерландски град може да е първият в света, който забранява рекламите на месо


Нидерландският град Харлем е на път да забрани множеството реклами на месо на публични места заради въздействието на храните върху климата, оповестява Би Би Си.

Смята се, че възбраната би трябвало да влезе в действие от 2024 година

Предложението, направено от зелената политическа партия “GroenLinks ”, се сблъска с съпротива, които настояват, че със възбраната се “задушава ” свободата на словото.

От Организация на обединените нации оповестиха, че добитъкът генерира повече от 14% от всички основани от индивида парникови газове, в това число и метан.

„ Месото е доста нездравословно за околната среда. Не можем да кажем на хората, че има климатична рецесия и да ги насърчим да купуват артикули, които са част от нея “, сподели Зиги Клазес, консултант от GroenLinks, който изготви предлагането.

Реакцията на месната промишленост беше бърза.

„ Властите отиват прекомерно надалеч, като споделят на хората какво е най-хубаво за тях “, сподели представител на Централната организация за месния бранш.

„ Забраната на реклами от политически претекстове е съвсем диктаторска “, сподели професор по право от университета в Гронинген Харлем Джоуи Радемейкър.

Според него тази възбрана ще наруши свободата на изложение и ще докара до правосъдни каузи от търговците на едро.

Около 95% от хората в Холандия ядат месо, само че повече от половината не го употребяват всеки ден, демонстрират данните от Статистиката на Нидерландия.

В Амстердам и в Хага към този момент са неразрешени рекламите за авиационната промишленост и промишлеността за изкопаеми горива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР