Нидерландският град Хага каза днес, че ще поиска временно изключение

...
Нидерландският град Хага каза днес, че ще поиска временно изключение
Коментари Харесай

Хага иска изключение от санкциите на ЕС срещу Русия

Нидерландският град Хага сподели през днешния ден, че ще изиска краткотрайно изключение от глобите на Европейския съюз против Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

Съгласно глобите на Европейски Съюз против Москва, наложени след съветското навлизане в Украйна, държавните управления и други публични субекти би трябвало да прекратят съществуващите контракти с съветски компании до 10 октомври.

При тази обстановка Хага би трябвало да откри нов снабдител на газ на мястото на компанията „ Газпром “, с която градът има контракт.

Градските управляващи обявиха, че са провели конкурс в Европейски Съюз през юни и юли, само че не са съумели да привлекат вероятни снабдители.

Според заместител кмета Саския Бруйнес самостоятелните диалози с снабдители сигурно ще доведат до съглашение, само че не и преди крайния период на 10 октомври.

„ Ще желаяме изключение за настоящето ни съглашение до 1 януари 2023 година, с цел да подсигуряваме сигурността на доставките и да улесним договарянията “, съобщи тя в писмо до градския съвет.

Бруйнес изрази убеденост, че настояването ще бъде задоволено, откакто градът е извършил изискването да организира своевременен конкурс без позитивен резултат.

По думите й обаче възможен нов контракт, който би трябвало да влезе в действие от 1 януари, ще бъде доста по-скъп от настоящето съглашение с „ Газпром “.

Хага е една от многото общини в Нидерландия, които имат енергийни контракти с „ Газпром “, само че е първата, която декларира желание да изиска изключение от глобите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР