Нидерландските власти замразяват осиновяванията на деца от чужбина, след като

...
Нидерландските власти замразяват осиновяванията на деца от чужбина, след като
Коментари Харесай

Нидерландските власти замразяват осиновяванията на деца от чужбина след разкрити злоупотреби

Нидерландските управляващи замразяват осиновяванията на деца от чужбина, откакто държавна комисия разкри, че някои деца са били откраднати или изплатени от биологичните им родители при случаи на осиновявания, водещи началото си още от 60-те години на предишния век, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Комисията бе основана след напън от възходящ брой на пораснали осиновени жители на Нидерландия, които започнаха да изследват корените си и постоянно откриваха, че свидетелствата им за раждане са били подправени или изгубени, или осиновяването им е било нелегално.

Комисията проверява осиновявания от Бангладеш, Бразилия, Колумбия, Индонезия и Шри Ланка от 1967 до 1998 година

Нидерландци са осиновили близо 40 000 деца от 80 страни през миналия половин век. Тази процедура понижа през последните години, като през 2019 година са осиновени единствено 145 деца.

В някои от най-заплетените случаи деца осиновени посредством медиатори се оказват откраднати или продадени по насила от биологичните им родители.

Министърът по въпросите на правната отбрана Сандер Декер съобщи през днешния ден, че "това ще е мъчително за някои хора, само че не трябва да се не помни повода за това решение: посредством заледяване на осиновяванията пазиме децата и биологичните им родители ".

В писмо, в което афишира прекъсването на осиновяванията, Декер се извини на осиновените деца, техните приемни родители и на биологичните им родители, които са били наранени в друга степен от продедурите за осиновяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР