Нидерландската прокуратура съобщи днес за ареста на 37-годишен сирийски бежанец,

...
Нидерландската прокуратура съобщи днес за ареста на 37-годишен сирийски бежанец,
Коментари Харесай

Нидерландските власти задържаха бивш ръководител на службата за сигурност на Ислямска държава

Нидерландската прокуратура заяви през днешния ден за ареста на 37-годишен сирийски емигрант, упрекнат в осъществяването на военни дейности в ролята си на чиновник по сигурността в " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс. 
Прокуратурата сподели в изказване, че през 2019 година мъжът е изискал леговище в Нидерландия. Специален полицейски екип за битка с военни закононарушения е получил информация, че обвиненият, който не се загатва по име, е бил някогашен началник на службата за сигурност на ИД сред 2015 и 2018 година Той е изпълнявал същите функционалности преди в групировката " Джебхат ан Нусра " ( " Фронт на успеха " ) - бивше крило на " Ал Каида " в Сирия. 
Според нидерландските управляващи арестуваният е работил в палестинския лагер " Ярмук " и региона южно от столицата Дамаск. Заподозреният ще се яви в петък пред съда в Хага. 
Според нидерландските закони геноцидът, военните закононарушения и закононарушенията против човечеството, осъществени на непозната територия, може да бъдат обект на наказателно гонене според интернационалното право, в случай че обвиненият в тях обитава в Нидерландия. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР