Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се

...
Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се
Коментари Харесай

Полицията в Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се разигра няколкочасова заложническа рецесия, съобщи Асошиейтед прес. 

„ Току-що беше освободен последният пленник. Един човек беше задържан, сега не можем да дадем повече информация “, се споделя в изказване на силите на реда, оповестено в обществената мрежа Х. 

Въпросният мъж излезе от постройката и по заповед на полицията е сложи ръцете си зад тила. След това му бяха сложени белезници и бе качен в полицейска кола.  

Трима заложници, държани в продължение на часове в нидерландският град Еде, бяха освободени, само че полицията съобщи, че „ обстановката не е завършила “. Силите на реда не оповестиха детайлности дали в клуба има още заложници. Пред нощния клуб към момента има тежко въоръжени чиновници на реда и специфични елементи. 

На фрагменти мястото на случая демонстрира се вижда трима младежи излизат от клуба с вдигнати ръце, откакто са освободени от похитителя.

Според полицията „ все още няма индикации за терористичен претекст “. 

Кметът на Еде Рене Верхулст съобщи, че макар освобождението на заложниците, обстановката в града продължава да е напрегната.

Ужасна обстановка за всички тези хора. Моята угриженост и мисли са ориентирани към тях и техните близки. Надявам се, че в този момент обстановката ще бъде позволена бързо и безвредно, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден служители на реда отделиха площад в центъра на Еде и изтеглиха към 150 жилища в региона, напомня АП. Според източници на локалния в-к „ Телеграаф “ мъжът е разполагал с оръжия и експлозиви.  

Градските управляващи оповестиха, че всички магазини в центъра към този момент ще останат затворени. Спрени са и влаковете до и от гарата в Еде, който се намира на 85 км югоизточно от Амстердам. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР