Нидерландската министърка на правосъдието Дилан Йешилгьоз-Зегериус днес обяви кандидатурата си

...
Нидерландската министърка на правосъдието Дилан Йешилгьоз-Зегериус днес обяви кандидатурата си
Коментари Харесай

Нидерландия след Рюте: Йешилгьоз обяви кандидатурата си за лидер на НПСД

Нидерландската министърка на правораздаването Дилан Йешилгьоз-Зегериус през днешния ден разгласи кандидатурата си за нов водач на консервативната Народна партия за независимост и народна власт (НПСД) на подалия оставка министър председател Марк Рюте , съобщи Ройтерс.

Четиридесет и шест годишната Йешилгьоз, която е имигрирала в Нидерландия от Турция като дете, тази есен може да стане първата жена водач на НПСД, по време на национални избори.

Други високопоставени политици в партията споделиха, че няма да се кандидатират и се чака по-късно тази седмица водачите на партията да разгласят, че поддържат кандидатурата на Йешилгьоз. Въпреки това тя въпреки всичко ще би трябвало да завоюва вътрешнопартийни избори, преди да поеме управлението на партията.

Рюте, който е най-дълго управлявалият нидерландски министър председател, в понеделник сподели, че ще се отдръпна от политиката, откакто предишния петък държавното управление му падна от власт поради различия по отношение на политиката за даване на леговище. Той ще остане на премиерския пост до момента в който встъпи в служба новият кабинет.

Точната дата за производство на националните избори ще бъде избрана по-късно през седмицата, като вероятните дати са втората, третата или четвъртата сряда през ноември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР