Нидерландската компания Royal Philips NV ще продаде своя бизнес за

...
Нидерландската компания Royal Philips NV ще продаде своя бизнес за
Коментари Харесай

Philips продава бизнеса си за кухненски уреди на китайска компания

Нидерландската компания Royal Philips NV ще продаде своя бизнес за произвеждане на кухненски уреди на частната капиталова компания Hillhouse Capital, съобщи Блумбърг.

Сделката с китайската Hillhouse се прави оценка на към 3,7 милиарда евро, като се чака основаната в Амстердам компания да получи доходи от 3 милиарда евро, откакто договорката бъде финализирана през третото тримесечие.

Philips, която към този момент се раздели с бизнеса си за потребителска електроника, в това число тв приемници, DVD плейъри и осветяване, ще се трансформира в компания, фокусирана изяло върху производството на здравно съоръжение, след продажбата на отдела, занимаващ се с домакинските уреди.

„ С тази договорка приключихме нашите огромни деинвестиции. Занапред фокусът ни е върху разширението на нашето водачество в областта на здравните технологии “, разяснява основният изпълнителен шеф на Philips Франс ван Хутен.

От Phillips са избрали Hillhouse за продажбата, тъй като имат вяра, че фокусирания върху Азия вложител ще бъде най-хубавият дом за бизнеса с кухненски уреди. Инвеститорите ще платят към 700 млн. евро, с цел да продължат да употребяват марката Philips за 15 години.

Бизнесът за домашен уреди, в който влизат кафемашини, пречистватели на въздух и други артикули, генерира продажби за 2,2 милиарда евро през предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР