Нидерландия ще похарчи 2,5 милиарда евро за подобряване на транспортната

...
Нидерландия ще похарчи 2,5 милиарда евро за подобряване на транспортната
Коментари Харесай

€2,5 милиарда за инфраструктура в Айндховен: Нидерландия иска да запази най-ценната си компания

Нидерландия ще похарчи 2,5 милиарда евро за възстановяване на транспортната и друга инфраструктура в района на Айндховен, с цел да подсигурява, че най-голямата й компания ASML няма да реалокира интервенциите си в чужбина.

ASML е най-голямата софтуерна компания в Европа и най-големият снабдител на съоръжение за производителите на чипове в международен мащаб. Компанията приветства държавния проект, само че сподели, че към момента е в развой на решение къде ще развива бизнеса си в бъдеще.

Министърът на стопанската система Мики Адриансенс удостовери цифрата от 2,5 милиарда евро, като съобщи, че това е проект за опазване на ASML, наименуван " Операция Бетовен ".

Финансирането ще отиде за възстановяване на жилищата, образованието, превоза и електрическата мрежа в процъфтяващия софтуерен център в Айндховен, където е основана ASML.

Властите считат да подхващат и ограничения за облекчение на налозите върху бизнеса, откакто се появиха опасения от нидерландски компании със сини чипове.

ASML е основана в предградието на Айндховен Велдховен. Компанията отвърна, че тези ограничения ще бъдат от изгода освен за софтуерните компании в района на Айндховен, само че и за страната като цяло.
 Операция
Операция " Бетовен ": Ще " избяга " ли най-ценната европейска софтуерна компания

Причината - възходът на ксенофобските партии в страната

ASML, която планува десетилетие на напредък с повишаването на промишлеността за компютърни чипове, съобщи, че чака забележителен напредък в Нидерландия, стига да бъде подкрепена от " удобни бизнес условия като съществуването на висококачествени гении, инфраструктура, публични жилища и от мощен общ бизнес климат. " " Решението, което би трябвало да вземем, не е дали (ще) останем, а къде (ще) растем ", сподели компанията.

Компанията направи по този начин, че държавно управление да предприеме дейности, откакто основният изпълнителен шеф Питър Венинк излезе обществено този месец с недоволства по отношение на политиката, в това число проекти за преустановяване на данъчните облекчения за квалифицирани мигранти, което би затруднило ASML да наема чиновници.

Според ASML държавното управление не влага задоволително за възстановяване на инфраструктурата в региона на Айндховен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР