Нидерландия получи първата доставка на втечнен природен газ (LNG) от

...
Нидерландия получи първата доставка на втечнен природен газ (LNG) от
Коментари Харесай

Нидерландия получи втечнен газ от Египет

Нидерландия получи първата доставка на полутечен природен газ (LNG) от Египет, заяви в. " Ал Ахрам ".

Доставката е пристигнала през терминала за полутечен природен газ в Ротердам, който влезе в употреба през 2011 година и има годишен потенциал от 12 милиарда кубични метра, като обезпечава почти една трета от потребяваното в страната синьо гориво.

Пратката от 174 000 кубични метра беше изпратена преди няколко дни от египетския терминал " Дамиета " с танкера " Газлог Глазгоу " на фона на опасенията в Европа за газова рецесия поради напрежението на руско-украинската граница.

През последните години в Египет бяха открити редица петролни и газови залежи, измежду които солидното газово поле " Зохр " в Средиземно море. Находището, в което се счита, че има 30 трилиона кубични метра газ, притегля интереса на вложителите към енергийния бранш на северноафриканската страна.

Египет реализира самодостатъчност във връзка с потребностите си от природен газ в края на 2018 година и към този момент има за цел да се трансформира в районен енергиен център. Кайро е хазаин на публично учредения през 2020 година " Източносредиземноморски газов конгрес ".

Страната разполага с единствените две съоръжения за втечняване на газ в Източното Средиземноморие - " Едко " (Edco) и " Дамиета " (Damietta).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР