Нидерландия и Еквадор завършиха 1:1 на Халифа Стейдиъм в мач

...
Нидерландия и Еквадор завършиха 1:1 на Халифа Стейдиъм в мач
Коментари Харесай

Нидерландия и Еквадор завършиха 1:1, Валенсия задмина Анри, Ван Перси, Бергкамп и Кемпес

Нидерландия и Еквадор приключиха 1:1 на " Халифа Стейдиъм " в мач от II кръг в Група А.
Двата тима записаха победи с по 2:0 в откриващите мачове и можеха да създадат решаваща крачка към 1/8-финалите. Това за момента не се случи, само че отново са в най-изгодна позиция, защото заемат първите две места в групата с актив от 4 точки. Сенегал, който по-рано победи домакина Катар с 3:1, е с 3, само че има действителни шансове при победа в директния конфликт с Еквадор. " Лалетата " пък наподобяват сигурен участник в идната фаза, защото последният им мач е против новобранеца Катар. Всъщност Нидерландия и Еквадор имат потребност от по една точка в последните си мачове в групата, с цел да продължат напред. Коди Гакпо (6) даде ранен задатък на " лалетата ", разписвайки се във втори следващ мач. След този гол обаче Еквадор бе по-добрият тим и " трикольорите " изравниха резултата в 49-ата минута посредством вездесъщия Енер Валенсия, който означи и трите гола за своя тим на Мондиал 2022 досега.  Еквадор можеше да стигне и до успеха, само че удар на Плата срещна гредата. Лошата вест бе, че Валенсия получи травма в коляното и бе изнесен на носилка, като наподобява, че мъчно ще може да играе най-малко в дуела със Сенегал.
Енер Валенсия се подреди до имена като Тиери Анри, Робин ван Перси и Денис Бергкамп.
Лидерът на Еквадор се трансформира в едноличен голмайстор на Мондиала все още, само че също по този начин съумя да се подреди до огромни имена в историята на международните футболни шампионати.
Той към този момент има 6 гола на международни финали в 5 мача.
На френската легенда - Тиери Анри, и на нидерландската такава - Робин ван Перси, им бяха нужни 17 срещи, с цел да стигнат до  тази цифра. На Денис Бергкамп (Нидерландия) му трябваха 18 мача, с цел да означи 6 гола, колкото и на аржентинеца Марио Кемпес, който обаче вкара всичките голове на Мондиала в Аржентина 1978 и приключи като голмайстор на шампионата, извоювано от домакините.
Головете, които Валенсия е отбелязал, са на два Мондиала - 2014 в Бразилия, когато той се разписа на три пъти, a все още, в Катар - той също има три гола. Предстои да разберем дали голмайсторът на националния тим на Еквадор ще продължава да усилва сметката си и дали изобщо ще продължи да играе с оглед тежката травма, поради която беше изнесен на носилка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР