Нидерландия и Аржентина се изправят един срещу друг във втория

...
Нидерландия и Аржентина се изправят един срещу друг във втория
Коментари Харесай

Футболна битка, която заслужаваше да бъде финал: Нидерландия - Аржентина!

Нидерландия и Аржентина се изправят един против различен във втория четвъртфинал за деня от програмата на 22-ото Световно състезание по футбол. Мнозина футболни експерти са на мнение, че сходен конфликт е заслужен за край на шампионата. Изглежда, че нито една от блестящите национални селекции не желае да напуща конкуренцията още на този стадий, което прави титаничното им съревнование на стадион " Лусаил " още по-очаквани.

Нидерландците се класираха за 1/4-финалите за четвърти път в последните си пет участия на международни шампионати. Тимът на Луис ван Гаал е във впечатляваща серия от 19 следващи срещи без загуба във всички шампионати. Последното проваляне бе от Чехия на 1/8-финалите на Евро 2020.
 Ван Гаал се хвали: На 71 години съм, само че наподобявам като Бог
Ван Гаал се хвали: На 71 години съм, само че наподобявам като Бог

" Може да продълба да работя и след Мондиала "

Единственият проблем в лагера на европейците е травмата на Стефан Де Врай, който евентуално ще пропусне и този мач. Така за неговото място в титулярния състав ще се конкурират Матайс Де Лихт и Юриен Тимбер.

Аржентина продължава да мечтае за първа международна купа от 1986 година, откакто " гаучосите " минаха 1/8-финалната фаза на Световното състезание в Катар, побеждавайки с 2:1 Австралия. Тимът на Лионел Скалони още веднъж изигра много удобен дуел, без да свети изключително.



Притесненията за младия експерт не са по никакъв начин дребни, откакто трима от значимите му футболисти са с проблеми. Става въпрос за Родриго Де Паул, Лаутаро Мартинес и Папу Гомес. Различните им контузии ще държат в неопределеност треньорския щаб на аржентинците съвсем до началото на четвъртфинала.
 Джани Инфантино: Вече два милиарда фенове са гледали Световното
Джани Инфантино: Вече два милиарда фенове са гледали Световното

Надяваме се Мондиал 2022 да продължи и да приключи по метода, по който стартира, коменитра той

Последният път, когато Аржентина мина етапа на 1/4-финалите на международни шампионати, бе през 2014 година. Тогава " албиселесте " стигна до финала, само че загуби от Германия. Преди това аржентинците отпадаха на 1/4-финалите през 1998-а, 2006-а и 2010-а.

Играчите на Скалони са в серия от 13 следващи мача, в които съумяват да се разпишат, само че път аржентинците не означиха нито един гол в предходните три мача против Нидерландия. В последния от тях, който бе на полуфиналите на Мондиал 2014, Аржентина въпреки всичко стигна до успеха след осъществяване на дузпи.
 Скалони: Нидерландия е доста уравновесен тим, само че ние мислим да спечелим в постоянното време
Скалони: Нидерландия е доста уравновесен тим, само че ние мислим да спечелим в постоянното време

" Тренираме дузпи след всяка подготовка "

От общо девет мача сред двата тима Нидерландия има четири триумфа, до момента в който Аржентина може да се похвали с едвам един подобен в постоянното време.

Победителят от този зрелищен четвъртфинал ще се изправи против Бразилия или Хърватия в идната фаза. Главен рефер на срещата е испанецът Антонио Матео Лаос.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР