Нидерландия е готова да помогне с обучението на наши пилоти

...
Нидерландия е готова да помогне с обучението на наши пилоти
Коментари Харесай

Нидерландия засега не предлага F-16 на България, но е готова да обучи пилотите ни

Нидерландия е подготвена да помогне с образованието на наши водачи за F-16, само че не и да даде на България такива изтребители. Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов от Брюксел, където взе участие в среща на министрите на защитата в Европейски Съюз.

Той сподели, че е провел среща с нидерландския боен министър по въпроса, само че все още страната няма подготвеност да ни даде самолети в подмяна на нашите МиГ-29, в случай че те бъдат изпратени за Украйна.

Преди дни стана ясно, че Нидерландия, втора употреба, на източноевропейските страни от НАТО. А депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев прикани служебното държавно управление " да се засилва " и да се възползва от бартера. От думите на военния министър обаче излиза наяве, че въпреки всичко подобен сега не е вероятен.

Стоянов уточни, че остава песимистичен, че МиГ-29 ще могат да бъдат поддържани в оперативна подготвеност след 2023 година Летателният запас на руските изтребители изтича следващата година и за момента няма разновидности за удължаването му, като в средата на 2023 година българската авиация ще остане без самолети - новите F-16 ще дойдат едвам през 2025 година

Именно това даде мотив на служебния кабинет да стартира да търси оферти от няколко страни за предложения за заместващи изтребители. Те би трябвало да запълнят времето, в което съветските МиГ-29 няма да могат да летят и до момента в който стартира осъществяването на плана с американските самолети.

Действията на назначеното от президента Радев държавно управление породиха и за офертата. Това стана след отговор на външния министър, в който той показва, че в Министерство на външните работи е постъпило единствено едно писмо с искане на обвързваща оферта и то е до Швеция за придобиването на самолети " Грипен ". Малко по-късно и посочи, че служебният кабинет търси " най-хубавата оферта ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР