Нидерландия е една от страните, в които университетите реагираха много

...
Нидерландия е една от страните, в които университетите реагираха много
Коментари Харесай

Нидерландия и Белгия изместиха Великобритания в предпочитанията на българите за обучение в чужбина

Нидерландия е една от страните, в които университетите реагираха доста бързо в променилата се след Брекзит конюнктура и вкараха стратегии на британски език. Страната предлага положителни стратегии и условия за образование, само че ресурсите ѝ във връзка с студентското настаняването са ограничаване и от време на време това основава проблеми, добавя Ели Тончева, шеф на консултантска организация Едланта.

Като друга опция на Англия се постанова Белгия. Страната е много сходна с Нидерландия, само че образователните такси са доста по-ниски. Предлагат се атрактивни специалности напълно на британски език, като Гейм дизайн, Креативен мениджмънт, Киберсигурност, които стават все по-популярни измежду българските кандидат-студенти.

Германия и Австрия са обичайно привлекателни дестинации. Тези две страни оферират от ден на ден стратегии и на британски език, както за бакалаври, по този начин и за магистри. Италия също притегля много претенденти, изключително в областта на архитектурата и дизайна.

През последните години се вижда засилен и резистентен интерес към Япония, поради известната просвета аниме и компютърни игри, които са изключително известни измежду младите. Освен че е доста забавна страна от позиция на просвета и история, Япония се слави със мощно развитата си промишленост: машиностроене, автомобилостроене и химическа промишленост, високи технологии. Един от най-атрактивните университети в Япония е Kyoto University of Applied Sciences, който предлага образование напълно на британски език и мултидисциплинарна стратегия в областта на инженерните науки.

Днес, 1 октомври, можете да посетите ревю Образование за сполучлива кариера в хотел “Интерконтинентал ”, София от 11:00 до 17:00 ч.

На ревюто ще бъдат показани университети от Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Нидерландия, Япония и България. Богата стратегия от презентации и безвъзмездни съвещания с специалисти са акцент на събитието.

Всички, които не могат да участват физически на ревюто, ще имат опция посредством стрийминг да проследят презентациите онлайн, е действително време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР