Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, който

...
Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, който
Коментари Харесай

Акад. Денков: Нидерландия чака доклада за България за върховенството на закона, за да реши за Шенген

Нидерландия чака отчета за България за върховенството на закона, който Европейска комисия ще показа в първата седмица на юли и въз основа на заключенията в него, ще реши дали ще ни пусне в Шенген. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков в Брюксел, където взе участие в срещата на върха на водачите от Европейски Съюз, съобщи Българска национална телевизия.

Нидерландия чака от нас също по този начин да преодолеем и разликите си с Австрия - другата страна, която е срещу приемането ни в Шенген. Срещата на върха в Брюксел завърши без изводи за миграцията поради съпротивата от страна на Унгария и Полша.

“Разбрахме се с австрийския канцлер за посетя Австрия допустимо най-скоро, макар че имаше скорошни визити, с цел да представим резултатите от пилотния план, който стартира през март от предходното държавно управление и би трябвало да го развием още повече и също по този начин да договорим, ние имаме авансово единодушие, по какъв начин да се включат техни специалисти - граничари, митничари да дойдат на границата, с цел да се уверят на място какво вършим ние и надлежно да споделят и опит, който имат в тяхната граница с други страни ”, сподели Николай Денков.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР