Нидерландецът Талон Грийкспор сложи край на надеждите на поляка Хуберт

...
Нидерландецът Талон Грийкспор сложи край на надеждите на поляка Хуберт
Коментари Харесай

Талон Грийкспор детронира шампионa в Хале Хуберт Хуркач

Нидерландецът Талон Грийкспор постави завършек на очакванията на поляка Хуберт Хуркач да отбрани купата си от шампионата по тенис на трева в Хале от сериите АТП 500.

В среща от втория кръг Грийкспор завоюва с 6:3, 1:6, 7:6(8) за час и 55 минути игра против поставения под номер 6 в схемата Хуркач.

Двамата си размениха по един сет, а в третия печелеха без огромни компликации геймовете, в които сервираха. Това наложи изиграването на тайбрек, в който Грийкспор поведе с 6:3 точки. 

Хуркач избави трите поредни мачбола, по-късно и още един при 7:6 точки, с цел да доближи до късмет да вземе срещата при 8:7 точки. В този миг обаче Грийкспор сподели по-здрави нерви и взе идващите три разигравания, а с тях и мача.

На четвъртфиналите той ще срещне третия в схемата Андрей Рубльов. Руснакът победи със 7:6(6), 6:3 представителя на домакините от Германия Яник Ханфман.

По-рано денем с шампионата се сбогува и различен любим на локалната аудитория - Ян-Ленард Щруф. Германецът отстъпи с 3:6, 7:6(4), 3:6 пред Александър Бублик от Казахстан.

В идващия кръг Бублик ще играе с Яник Синер, който в напълно италианска спекулация победи Лоренцо Сонего с 6:7(4), 6:4, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР