Нидерландецът Макс Верстапен от Ред Бул направи изключително състезание в

...
Нидерландецът Макс Верстапен от Ред Бул направи изключително състезание в
Коментари Харесай

Верстапен победи на Хунгароринг и доближава втората си световна титла във Ф-1

Нидерландецът Макс Верстапен от Ред Бул направи извънредно съревнование в 13-тия кръг на Формула 1 на пистата " Хунгароринг " и завоюва Гран При на Унгария в неделя, тръгвайки от десета позиция на стартовата решетка.

Верстапен употребява обаче съумя да се възползва от грешките на водачите на Ферари, с цел да си проправи пътя към осми триумф за сезона. След края на надпреварата той събра 258 точки и усили на 80 точки разликата пред втория Шарл Льоклер, който приключи шести в тази конкуренция.

Втората и третата позиция на " Хунгароринг " останаха за водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Челната шестица бе допълнена от испанеца Карлос Сайнс-младши с Ферари, мексиканеца Серхио Перес с Ред Бул и Льоклер.

ББС разяснява, че надпреварата в Унгария бе завладяващо от началото до края, включващо разнообразни тактики и непрекъснатата опасност от дъжд в сив, прохладен и студен ден, и се е трансформирало в идеалния знак на сезона до момента.

Верстапен беше могъщ в придвижването си през терена от ниската си позиция на стартовата решетка, породена от проблеми с мотора, Ред Бул беше постоянен и нападателен в тактиката си, а Ферари нерешителен, до момента в който преобразуваха втория и третия на стартовата решетка, с цел да нямат нито един водач на подиума на финала.

За водачите от Формула 1 следва къса лятна почивка преди заключителните девет кръга за сезона.

В генералното класиране води Ферстапен наподобява изглежда напълно покрай втората си международна купа. Вторият Льоклер е със 178 точки, а трети със 173 точки е Серхио Перес. Четвърти е Сайнс със 166 точки, пред Ръсел със 158 точки и Хамилтън със 146.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР