Нидерландецът Коен Бауман спечели 19-ия етап на колоездачната Обиколка на

...
Нидерландецът Коен Бауман спечели 19-ия етап на колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Нидерландец с втора победа на Джирото

Нидерландецът Коен Бауман завоюва 19-ия стадий на колоездачната Обиколка на Италия, като това е негова втора победа в надпреварата този сезон. Колоездачът от отбора Джъмбо-Висма измина най-бързо дистанцията от 178 километра сред Марано Лагунаре и Сантуарио де Кастелмонте за 4:32.55 часа. Бауман носи и синята фланелка за най-вече точки.

Със същото време втори остана швейцарецът Мауро Шмид от Куик, а три секунди след тях приключи италианецът Алесандро Тонели от Бардиани. Интересно е, че Шмид и Тонели за малко не паднаха на последния завой преди финала.

Другите двама от откъсналите се петима - унгарецът Атила Валтер от Групама и италианецът Андреа Велдраме от Ситроен финишираха надлежно на четвърто и пето място, като изостанаха с 6 и 10 секунди.

Водачът в генералното класиране Ричард Карапас от Еквадор нападна в края на епата и съумя да поведе група, която приключи на 3:56 минути от спечелилите. Еквадорецът продължава да води в класирането, само че не направи разлика с втория Джей Хиндли от Австралия и третия Микел Ланда от Испания, които приключиха с неговото време.

Ричард Карапас е с общо време 81:18:12 часа, като Хиндли е единствено на 3 секунди от него, а Ланда изостава с 1.05 минута.

В днешния стадий отпадна австралиецът Ричи Порт, за който това бе последно присъединяване в "Джирото ".

Утре ще има още един планински стадий от 168 километра сред Белуно и Мармолада, на който евентуално ще се реши кой ще стане победител.

Обиколката на Италия завършва на 29 май във Верона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР