Нидерландецът Франк Хугербетс предсказа с точност мощното катастрофално земетресение, отнело

...
Нидерландецът Франк Хугербетс предсказа с точност мощното катастрофално земетресение, отнело
Коментари Харесай

Нидерландски изследовател прогнозира с точност земетресението три дни по-рано

Нидерландецът Франк Хугербетс предсказа с акуратност мощното пагубно земетресение, лишило хиляди животи в Турция и Сирия, три дни преди да се случи. На 3 февруари той написа в профила си в Туитър: „ Рано или късно ще има земетресение с магнитуд 7,5 в този район: Турция, Йордания, Сирия, Ливан “. Към обявата бе добавил и карта, на която с безспорна акуратност е обрисувал и епицентъра на труса.

Sooner or later there will be a ~M 7.5 in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon).
— Frank Hoogerbeets (@hogrbe)
Франк Хугербетс работи за изследователския институт „ Солар систъм джиометри показател “, който се занимава с пресмятане на данни, свързани с съответните геометрични позиции на Слънцето, планетите от Слънчевата система и Луната. От института настояват, че когато тези данни се изобразяват на специфична графика, тя елементарно демонстрира къде следва по-голяма сеизмична интензивност. При това графиката показва идните вероятни земетресения нормално в границите на три-четири дни преди те да се случат. Именно такава карта, основана въз основа на позициите на планетите, бе разгласил в профила си и нидерландецът.

Тъй като заниманията му го сродяват доста повече с астролозите, в сравнение с с класическите учени, туитът от 3-ти февруари незабавно провокира вълна от отвращение измежду сеизмолозите, които не икономисаха даже обидни избрания като „ лъжеучен “. Нападките продължиха даже откакто прогнозата на Хохербейтс и института му се сбъдна. Малко откакто целия свят научи за бедствието нидерландският сеизмолог Мартин ван ден Енде, написа следния коментар под обява на Хохербейтс: „ Моля, всички, които четат тези „ прогнози " - не се поддавайте на тях. Земетресенията не се провокират от позициите на планетите и няма теоретичен способ за прогнозиране на трусове. Моля, консултирайте се с същински сеизмолог, в случай че имате въпроси. “

Атаките против Франк Хугербетс обаче единствено ускориха интереса към него и организацията, в която работи. Туитът му от 3 февруари стана вайръл и досега е посетен от над 41 милиона души, написа Флагман.бг.

В понеделник „ Солар систъм “ пък разгласява зов към потребителите да не ги заливат с въпроси и позвънявания, тъй като са дребен колектив и не могат да отговорят на всички. Организацията изяснява, че е насочила вниманието си само към вероятни идни трусове с подобен магнитуд 6 по скалата на Рихтер и по-голям. Те настояват, че такива земетресения нормално се случват когато планетите доближат тъкмо избрани позиции в Слънчевата система. Интересното е, че „ Солар систъм “ употребява термина „ съвпад на планетите “, който е част и от речника на астролозите.

„ Всичко това изяснява за какво сходни мощни трусове нормално са групирани във времето. Добър образец е месец декември на 2016 година, който беше сеизмично доста деен заради по-критичните позиции съвпади на планетите през целия месец. Това ни разреши да създадем три предизвестия авансово “, декларират от организацията.

Те признават, че постоянно ги нападат учени с аргумента, че планетите не могат да въздействат върху Земята, защото дистанцията сред тях е прекомерно огромно, с цел да може гравитационната им мощ да бъде от голяма важност. „ Въпреки, че математически в действителност е елементарно доказуемо, че гравитационната им мощ е дребна, логиката зад това размишление е неправилна в основата си, тъй като не изяснява за какво в тази ситуация се преглежда единствено гравитационната мощ сред планетите. През 40-те, 50-те и 60-те години на предишния век радиоинженерът Джон Х. Нелсън потвърди посредством наблюдаване на радиокомуникация на къси талази, че позициите на планетите в Слънчевата система въздействат доста на земната атмосфера. От близо 1500 прогнози за атмосферното положение, които прави през 1967 година, той познава в 93,2% от случаите. Неговите способи за прогнозиране, въпреки и на пръв взор забравени, не са опровергани и до през днешния ден “, декларират от изследователския институт.

Вижте във видеото какво още споделя Франк Хугербетс за прогнозирането на трусове и работата си.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР