НХГ Св. Св. Кирил и Методий", Трето ОУ Димитър Талев"

...
НХГ Св. Св. Кирил и Методий", Трето ОУ Димитър Талев"
Коментари Харесай

Обновяват 3 училища, изграждат нова сграда на детска градина в Благоевград

НХГ " Св. Св. Кирил и Методий ", Трето ОУ " Димитър Талев " и Пето СУ " Георги Измирлиев ", както и ДГ №8 " Вечерница " ще бъдат актуализирани по извоюван план на Община Благоевград за ‎‎‎3 923 211.00 лева Предвижда се да се обнови и модернизира сградният фонд на НХГ " Св. св. Кирил и Методий ", Трето ОУ " Димитър Талев " и Пето ОУ " Георги Измирлиев ". Ще бъде построен и оборудван нов физкултурен салон към НХГ " Св. св. Кирил и Методий ". Предвижда се и слагането на спортни уреди за трениране навън в образователното заведение. Още едно обещано заричане от кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов ще бъде изпълнено. Ще бъде издигната нова постройка на ДГ № 8 " Вечерница ", което от своя страна ще обезпечи банкет на спомагателна група деца. Ще се обновят оборудванията и площите за игра на децата в двора на детската градина.
Обновяването на учебните заведения и новата детска градина ще подобрят цялостната среда за образование и образование на децата на Благоевград. Предвижда се и слагането на устройства за достъп на деца и възпитаници с увреждания. 

Проектът " Обновяване и рационализация на просветителната инфраструктура в Благоевград " се финансира по предпочитана ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване ", процедура BG16RFOP001-1.008 " Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване ‎‎‎2014-2020 Благоевград ". Безвъзмездната финансова помощ, която Министерството на районното развиване и благоустройството ще отпусне, е по Оперативна програма " Региони в напредък " ‎‎‎2014-2020.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР