Незрящ мъж потегли с кауза по веломаршрута Дунав ултра.Александър Спасов

...
Незрящ мъж потегли с кауза по веломаршрута Дунав ултра.Александър Спасов
Коментари Харесай

Незрящ мъж потегли по веломаршрута Дунав ултра

Незрящ мъж потегли с идея по веломаршрута " Дунав ултра ".

Александър Спасов е с упоритостта да измине за три дни дистанцията от над 700 километра по поречието на Дунав от Видин до Дуранкулак. Пътува с велосипед за двама дружно с 15-годишния Михаил Петков, фен на планинското колоездене.

Лично предизвикателство за двамата е да разпространяват дейния метод на живот и избраха за това прекосяването на най-дългия туристически и веломаршрут в България.

Желанието на Александър е да стимулира и други да го последват. Ако доближи до Дуранкулак, той ще е първият незрящ колоездач, минал по маршрута в екип.

" Аз желая да покажа на безусловно всички, че човек с увреждане е един безусловно пълностоен член на това общество и може да бъде доста потребен на безусловно всички, най-много и на себе си. Въпросът е да повярва в себе си, че може да го направи. Искам да го направя този маршрут с повече колелета, тандеми, които са не с двама, а с трима или четирима. Това е едно от най-красивите трасета в Европа, тъй като ще бъде по продължение на цялата река, да я забележим в България с цeлия си искра и величие на реката ", показа Александър

" В момента, в който разбрах за цялото това нещо " Дунав ултра ", незабавно се навих, защото аз карам колело по принцип, не на шосе, само че по планините. Само като разбрах, че ще се кара на шосе и крещя, няма по какъв начин да не стане. Трябва да дойда и аз ", разяснява Михаил Петков.

Репортер: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР