Незрящ мъж ежедневно рискува живота си и този на детето

...
Незрящ мъж ежедневно рискува живота си и този на детето
Коментари Харесай

Незрящ баща рискува живота си всеки ден, за да заведе детето си на градина

Незрящ мъж всекидневно рискува живота си и този на детето си, с цел да го заведе на детска градина. Причината е, че тротоарите към дома му са недостъпни за пешеходци и са се трансформирали в паркинг. Така пътят до най-близката спирка на градския превоз се трансформира в същинско предизвикателство за 37-годишния родител. Случаят е по зрителски сигнал и е от столичния квартал " Бояна ".

37-годишният Димо Карабашев от няколко месеца живее на улица " Ралевица ", в столичния квартал " Бояна ". Мъжът е със 100% загуба на зрение от дребен. Ежедневно води детето си на детска градина в прилежащ квартал, само че вместо да се движи по тротоара, е заставен да го прави по платното за придвижване.

" Всеки ден е риск, както за моя живот, по този начин и за този на детето ми - споделя терзания татко - Но тези които се движат с колите за тях не е значимо това. "

По думтие на Димо в столицата има две транспортни компании, предлгащи транспорт на хора с увреждания. Заради неналичието на задоволително коли обаче една от фирмите може да се употребява не повече от 3 пъти в седмицата. От другата пък не дават отговор на позвъняванията му.

Затова е заставен да употребява градския превоз, само че с цел да стигне до най-близката спирка, попада на второ затруднение.

" На места, където тротоара не е прекрасен - там не се паркира, там и пешеходци не могат да вървят " - споделя Димо Карабашев.

Мъжът споделя, че атомобили всеобщо стопират на пътното платно на прилежащата улица " Севастократор Калоян ", на която се намира и въпросната спирка от градския превоз. Това съгласно него основава риск от произшествия. Преди ден случаят е реалност, само че за благополучие без потърпевши.

" Трябваше да стоим към 20 минути долу, защото бус удря рейс на градския превоз по линия 64, защото желае да мине първи, само че има резервоар, който е комплициран на улицата " - изяснява Димо Карабашев

Заради недостъпните тротоари и всеобщото паркиране върху тях потърсихме администрацията на регион " Витоша ". От там дадоха обещание решение в къси периоди.

" В най-кратки периоди ще сложим колчета, които да лимитират паркирането. Те ще бъдат потребни освен за този човек, а и за всички хора, които се движат пешком. За нас махането на колите от съществуващите тротоари е приоритет и на всички места, където ремонтираме или имаме действителен, непрекъснато слагаме ограничители " - твърди заместник-кметът на регион " Витоша " Кънчо Кънев

А до края на седмицата ремонтът на тротоара към спирката, употребена от Димо, щял да бъде приключен, показват още от регион " Витоша ". Въпреки това 37 - годишният мъж има намерение да подаде тъжба в комисията за отбрана от дискриминация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР