Незначителни подобрения, но такива, които ще ви спестят много време

...
Незначителни подобрения, но такива, които ще ви спестят много време
Коментари Харесай

Google подобри търсачката в Chrome за мобилни устройства – търсенето ще стане по-лесно и бързо

Незначителни усъвършенствания, само че такива, които ще ви спестят доста време и старания

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

АвтомобилиИван Давидов - 7:02 | 01.08.2023

ТОП 10 на най-безнадеждните Мерцедеси. Те просто са първенци по проблеми

IT НовиниЕмил Василев - 14:30 | 31.07.2023

Северна Корея показа „ най-мощното оръжие в света “ – нуклеарната безпилотна подводница „ Haeil “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Доброто търсене е обвързвано с това да получите мечтаната информация без да търсите прекалено много из другите уеб страници. Разработчиците на Гугъл постоянно прибавят нови функционалности към браузъра Chrome, с цел да създадат работата на потребителите по-удобна и лесна. Този път те се възползваха от тясната връзка на браузъра с търсачката на компанията, с цел да създадат 4 на пръв взор незначителни усъвършенствания, предопределени да спестят време на потребителите и да улеснят намирането на информация онлайн.

Обикновено, когато потребителят прочете някаква информация на уеб страница, идната му поръчка за търсене е обвързвана с нея. Гугъл опрости този развой, като добави функционалността „ Свързано с тази страница “ към търсенето. След като тази алтернатива бъде задействана, търсачката автоматизирано ще предложи няколко поръчки за търсене на свързани тематики, които ще бъдат показани в изскачащ прозорец, когато потребителят допре лентата за търсене. Очаква се тази функционалност да спести времето, което потребителите отделят за въвеждане на съответни поръчки за търсене.

Все повече хора по света употребяват търсачката на Гугъл, с цел да получат достъп до вести и настояща информация. Сега нов раздел в Chrome за Android ще демонстрира предложени поръчки за търсене, подбрани въз основа на известни сега тематики. При въвеждане на текста на поръчката браузърът ще предложи няколко рекомендации въз основа на това, което потребителят към този момент е написал. Очаква се тази функционалност да се появи във версията на Chrome за iOS по-късно през тази година.

В допълнение към това, Chrome в Android към този момент демонстрира 10 рекомендации за търсене вместо 6, когато потребителят щракне върху лентата за търсене, с цел да вкара поръчка. Тази функционалност в прочут смисъл се възползва от преимуществата на днешните смарт телефони с по-големи екрани и също по този начин оказва помощ на потребителите да се ориентират по-бързо към информацията, която ги интересува. Това изобретение също скоро ще се появи в Chrome за iOS.

Докосни, с цел да търсиш – това е друга функционалност, която е налична за потребителите на Chrome в Android през последните няколко години. Тя разрешава на потребителите да маркират всяка дума или част от текста на дадена страница и да търсят въз основа на тази информация. Сега търсачката автоматизирано прибавя предложени поръчки, свързани с маркирания текст, като по този метод икономисва на потребителя нуждата да вкарва ръчно поръчката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР