Незначителни грешки, които не водят до промяна в резултата или

...
Незначителни грешки, които не водят до промяна в резултата или
Коментари Харесай

Машинното гласуване в Благоевград минало без проблеми

Незначителни неточности, които не водят до смяна в резултата или систематизиране на мандатите са позволени в секциите, в които се гласоподава на хартия, споделиха от. При повторното въвеждане на секционните протоколи в ЦИК, всички те са поправени.

в някои секции в област Благоевград установяваха от РИК, само че всичко е поправено при повторното въвеждане на секционните протоколи в ЦИК, тъй че няма деформиране на резултата от изборите за всяка партия. " Това не са неточности, които водят до смяна на резултата. Сумарно те не водят до разбъркване на мандатите. На места имаме чисто човешки неточности, които ЦИК е коригирала. При секциите с машинно гласоподаване няма неточности. ", сподели за Югозапад Днес представителят на РИК Благоевград Радослав Митрев.
 Обезщетения за 60 хиляди лв. и гратис паркиране си договорили трима някогашни зам.-кметове на Благоевград Обезщетения за 60 хиляди лв. и гратис паркиране си договорили трима някогашни зам.-кметове на Благоевград
Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов даде първата си конференция, на която разгласи, че е спрял няколко заповеди, издадени о...

Тази година в област Благоевград изборният ден мина безпрепятствено и умерено, а заради машинното гласоподаване работата вървеше надалеч по-бързо. Членове на секционните комисии пък разясниха, че са извънредно удовлетворени от положителната организация на РИК- тази година нямаше очакване и висене до сутринта както в предходни години, а заради лесното отчитане на резултатите от машините в някои комисии са завършили работа двайсетина минути след края на изборния ден.

Проблемите, в случай че въобще могат да бъдат наречени по този начин, пораждат от секциите, в които се гласоподава на хартия. Те идват и заради обстоятелството, че в " " резултатите от секционните протоколи се качват ръчно, до момента в който при машинното гласоподаване информацията се смъква от флашки и там няма опция за човешка неточност.

При повторното въвеждане на секционните протоколи в ЦИК, грешките са поправени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР