Незлонамерена човешка грешка е най-вероятната причина за пожара в Пирогов,

...
Незлонамерена човешка грешка е най-вероятната причина за пожара в Пирогов,
Коментари Харесай

Незлонамерена човешка грешка е най-вероятната причина за пожара в "Пирогов"

Незлонамерена човешка неточност е най-вероятната причина за пожара в " Пирогов ", сподели в изявление за Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Не е минало без човешка интервенция, незлонамерена, разяснява той аргументите за гърмежа в системата за подаване на О2, довел до пожара, при който починаха двама пациенти, а десетки бяха обгазени. Ще има разследване и ще се откри по неоспорим метод повода, увери вицепремиерът.

Екип инженери ще обследва още през днешния ден структурата на постройката, с цел да е сигурна първичната оценка, че тя не е нарушена, сподели Дончев. По думите му първичните оценки на всички експерти са, че постройката не е рискова.

Вицепремиерът акцентира, че екипът на болничното заведение и екипите на Министерство на вътрешните работи са реагирали бързо и професионално.

Помолен да разяснява помощта, която България ще окаже на бедстващата след земетресението през вчерашния ден Албания, Дончев разясни, че Албания е поискала палатки и съоръжение за разтрошаване на бетон. България е в подготвеност да изпрати и екипи за почистване на провалите, само че към този момент албанската страна е декларирала, че от такив аняма потребност. Сумата от 200 хиляди лева, която държавното управление отпусна на Тирана, е от фонда за подкрепяне на планове в Западните Балкани, сподели Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР