Независият общински съветник от Спаси София Борис Бонев се изказа

...
Независият общински съветник от Спаси София Борис Бонев се изказа
Коментари Харесай

Борис Бонев: Срамота е армии от метли да почистват София

Независият общински консултант от " Спаси София " Борис Бонев се изрече сериозно за парите, които се плануват за ръчно разчистване на София - 13 млн. лв. за метене на тротоари, подлези и така нататък

По думите му това е 9 пъти повече, в сравнение с за механично разчистване, а в това време не се придвижвали нови политики в метода, по който се почиства столицата.

" Срамота е армии от метли да почистват София ", сподели той пред bTV.

Според него нежеланието за въвеждане на повече машини в този вид почистване се дължи на партийни ползи, свързани с гласуването на локалните избори в " квартали с плътно малцинствено население ".

Бонев настоя, че предлаганото от " Спаси София " уголемение на зелената зона към кварталите " Иван Вазов " и " Яворов " става по гледище на жителите им, които желаят това от доста години.

А във връзка предлагането за възобновяване на площад " Св. Неделя " той сподели:

" Доволен съм от плановете, които доближиха до крайната фаза на състезанието. Най-важният детайл ще е договорът, който общината ще подпише със студиото - т. е. жителите интензивно да вземат участие във финалния стадий. Дано да сме си взели поучения от ремонта на " Граф Игнатиев ".

Бонев разяснява за следващ път и станалата аргументи за голям брой мнения тематика по какъв начин е дал своя вот при избора на ръководител на Столичния общински съвет.

" Тази тематика я приключихме доста от дълго време. Фиксацията върху сходни дейности за мен е контрапродуктивна. Аз съм кардинален човек. Има скришен избор. Тайният избор се случва, с цел да няма партиен напън. Ако аз разкрия по какъв начин съм дал своя вот, може това да сложи в неловко състояние някои мои сътрудници в Общинския съвет ", посочи представителят на " Спаси София ", за който се чака да бъде определен за зам.-председател на съвета с утвърждението на ГЕРБ.

Според него резултатът от вота за Елен Герджиков от ГЕРБ е бил превдварително решен, а и опозицията не направила нищо, с цел да издигне собствен претендент. Освен това, по думите му, е обикновено най-голямата партия да има ръководител на Общинския съвет, а всички останали - зам.-председатели.

" Правилата са там, с цел да се съблюдават. Бивайки притискан да кажа по какъв начин съм дал своя вот, съм притискан да наруша разпоредбите на тайния избор. Да се фокусираме върху нещата, които вършим в Общинския съвет, в сравнение с от самото начало да се връщаме към параден избор ", сподели още Бонев.

Самият той към този момент популяризира своите причини за какво би трябвало да бъде определен на поста.

" Зам.-председателското място ми дава опция да вземам участие в Председателски съвет и да въздействам върху опредялянето на дневния ред на СОС. Това не е израз на някаква си персонална кариерна упоритост ", е главният му претекст.

Самият Герджиков към този момент се изрече в поддръжка на Бонев като разгласи, че той би трябвало да получи поста поради поддръжката, която е събрал на изборите - близо 48 000 гласа, или 10,7%.

Борис Бонев разяснява сбито новия план на Мая Манолова " Изправи се.БГ ".

" Тя беше един много гласен омбудсман, който хората харесваха, с висок рейтинг, тъй че я приветствам за новия план. Но не съм имал време да се срещна в детайлности с задачите на тази платформа ", сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР