Независимото руско радио Ехото на Москва обяви днес, че е

...
Независимото руско радио Ехото на Москва обяви днес, че е
Коментари Харесай

Путин ликвидира още една независима медия

Независимото съветско радио " Ехото на Москва " разгласи през днешния ден, че е взело решение за ликвидацията си, откакто съветските управляващи го смъкнаха от ефир поради метода му на отразяване на нахлуването в Украйна, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Мнозинството от членовете на съвета на шефовете на " Ехото на Москва " реши радиото и интернет уеб сайтът " Ехото на Москва " да бъдат премахнати ", написа в профила си в Телеграм основният редактор на радиото Алексей Венедиктов. Властите блокираха във вторник достъпа до " Ехото на Москва " и до самостоятелния ефирен канал " Дожд " поради метода им на отразяване на протичащото се в Украйна, напомня Франс прес.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор забрани на съветските медии да употребяват за дейностите на съветските сили в Украйна думи като " война " и " инвазия " и ги инструктира да употребяват одобрената от управляващите дефиниция " специфична интервенция ", акцентира Франс прес. " Ехото на Москва ", в което мажоритарен дял има газовият колос " Газпром ", бе основано през 1990 година, в края на съществуването на Съветския съюз, и се наложи като една от най-уважаваните медии в Русия, отбелязва Франс прес. То оставаше до тази седмица едно от дребното места, на които можеха да показват мнението хора с опозиционни възгледи, отбелязва Франс прес. Главният му редактор Венедиктов поддържаше и контакти с Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР