Независимостта преди всичко е ежедневната, колективна отговорност за свободната българска

...
Независимостта преди всичко е ежедневната, колективна отговорност за свободната българска
Коментари Харесай

Русе празнува 114 години от обявяването на Независимостта на България

„ Независимостта на първо място е ежедневната, групова отговорност за свободната българска страна, за свободната българска воля. Всеки ден ние би трябвало да потвърждаваме, че сме смели, без да изгубваме разсъдъка си, да действаме свободно и почтено, без да препятстваме дейностите на другите, да приказваме свободно, без да пречим на другите да го вършат, да се изправяме гордо и самоуверено пред своите съперници и врагове, без да ни е боязън да споделяме и „ Не “ на своите съдружници. “ С тези думи се обърна през днешния ден кметът Пенчо Милков към жителите и формалните посетители на тържествената гала по случай 114-годишнината от оповестяването на Независимостта на България. Тя се организира пред Паметника на свободата, където беше строен почетен часовой, а признателен молебен в чест на годишнината отслужиха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия.

 Тържествено слово произнесе и регионалният шеф Анатоли Станев, а измежду формалните посетители бяха служебният министър на правораздаването Крум Зарков, админът на Община Гюргево Йонел Москалу, Елисабета Михалча – заместник-председател на Окръжен съвет Гюргево и Силвиу Думитреску – заместник-кмет на Община Гюргево. На церемонията участваха още ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова, Магдалина Илиева, Енчо Енчев и Димитър Недев, народни представители, общински съветници, представители от разнообразни институции, жители и посетители на града.

Водещ на събитието бе артистът от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ Любомир Кънев.

За празничната атмосфера се погрижиха музикантите от Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, под чийто акомпанимент събралото се голям брой сервира своите венци и цветя пред Паметника на Свободата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР