„Независимостта, обявена на 22 септември 1908 г. във Велико Търново

...
„Независимостта, обявена на 22 септември 1908 г. във Велико Търново
Коментари Харесай

Ева Майдел: Преди 110 години във Велико Търново България се утвърждава на световната карта

„ Независимостта, оповестена на 22 септември 1908 година във Велико Търново утвърждава България на международната карта, тъй като към оня миг над две-трети от страните в света не са били самостоятелни. Щастлива съм, че имам опцията за поредна година да отбележа този исторически миг за българската държавност с жителите на Велико Търново. “

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на 22 септември 2018 г във Велико Търново. Ева Майдел, която има информативен офис и реализира редица иницитиви в града, взе участие в честванията по случай 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България и сервира венец от името на еврдепутатите от ГЕРБ пред Пирамидата на Независимостта на хълма Царевец. Празненствата във Велико Търново са под патронажа на министър-председателя на България Бойко Борисов. На тях участваха още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Велико Търново, инж. Даниел Панов, зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов и хиляди поданици и посетители на старопрестолната столица, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Честванията започнаха в 7.30 часа с празничната Света литургия, която обичайно се отслужва в църквата „ Св.40 мъченици”. След поднасянето на венци, Ева Майдел се включи в празничното шествие до паметника „ Майка България”, а от 12.30 часа следи шоу-спектакъла на участниците в XIІ Международен фестивал на военните оркестри. Програмата планува разкриване на реставрирания Багрилов надпис и ще приключи в 19.30 часа с тържествена заря инспекция на площад „ Цар Асен І”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР