Независимостта на Каталуния е „отложена, но може да бъде гласувана

...
Независимостта на Каталуния е „отложена, но може да бъде гласувана
Коментари Харесай

Каталуния още не е обявила независимост

Независимостта на Каталуния е „ отсрочена ", само че може да бъде гласувана при липса на разговор. Такъв бе отговорът на премиера на Каталуния Карлес Пучдемон, откакто през днешния ден изтече срокът, подложен му от държавното управление в Мадрид да каже дали самостоятелната област е оповестила самостоятелност или не

От изпратеното в последния миг преди крайния период писмо на Карлес Пучдемон до премиера на Испания Марионо Рахой излиза наяве, че на процедура самостоятелност още не е оповестена, само че пък каталунският водач заплашва, че това може да стане във всеки един миг.

В писмото си до премиера Мариано Рахой Карлес Пучдемон акцентира, че „ каталунският парламент не е дал своя вот никаква декларация за самостоятелност и отлагането ѝ към този момент остава висящо във времето ".

„ Въпреки всичко нашата воля е разговор, на което само получихме отговор за вероятната анулация на автономността, което значи, че не признавате казуса и не желаете да беседваме ", обръща се Пучдемон към Рахой.

И добавя:

„ Ако продължат репресиите (и заканите за активиране на член 155 от Конституцията) и неналичието на разговор, каталунският парламент може да премине към формалното гласоподаване на декларацията за самостоятелност, която не бе гласувана на 10 октомври ".

Сега се чака отговорът от държавното управление на Испания. Те бяха сложили ясно изискване, че желаят отговор с „ да " или „ не " по отношение на това дали е оповестена самостоятелност или в противоположен случай са подготвени да задействат член 155 от Конституцията, който може да разреши да бъдат конфискувани функционалностите на управляващите в Каталуния за неустановен интервал от време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР