Независимостта на България не е просто акт на признаване. Независимостта

...
Независимостта на България не е просто акт на признаване. Независимостта
Коментари Харесай

Росен Желязков на 22 септември: ,,Бог да пази България!”

Независимостта на България не е просто акт на признание. Независимостта е оня момент, в който българската страна и народ получават съвпадане на своите мисли и стремежи.

Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в словото си по време на тържествената заря инспекция пред крепостта „ Царевец “ във връзка 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България, представен от Българска телеграфна агенция.

В началото на церемонията ръководителят на Народното събрание одобри рапорта на командващия зарята.

По думите му, провъзгласяването на независимостта е победа, която не би била допустима, в случай че не беше самочувствие на построената българска войска да отбрани това постижение.

„ Преди повече от 30 години ние отхвърлихме тоталитарния терор и още през 1990 година в Седмото Велико национално заседание България съобщи своето предпочитание за участие в най-справедливия, най-успелия и най-цивилизования съюз – Европейския съюз. Поколения българи минаха през всички компликации, с цел да може България да стане член на Европейския съюз и да съобщи още веднъж своите визии за самостоятелност, бидейки равнопоставен член на съюза измежду страните от цивилизования свят. В този съюз полезностите са народна власт, свободна самодейност, господство на правото и правдивост. Тези полезности ние би трябвало да браним, бидейки равнопоставени, уважавайки себе си, уважавайки и останалите “, означи Росен Желязков.

„ Бог да пази България! Да живее свободна и самостоятелна България! “, приключи словото си ръководителят на Народното събрание.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР