Независимо в кой край на света се намират и къде

...
Независимо в кой край на света се намират и къде
Коментари Харесай

Деница Златева в Берлин: Навсякъде по света българските граждани искат справедливост в държавата ни

" Независимо в кой завършек на света се намират и къде са устроили живота си, българските жители желаят спрадливост - за хората, в метода, по който се случват нещата в България. " Това сподели Деница Златева, претендент за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия, на среща с представители на българската общественост в Берлин.

Една от главните тематики, по които разговаряха Златева и българите в немската столица, беше потребността от по-ефективно съдействие сред българската страна и диаспората. В рамките на срещата беше разискван и прекъснатият контакт сред българите, живеещи в чужбина, и държавните структури и представителства. Златева разиска с участниците опциите за съдействие и поддръжка от страна на Държавната организация за българите в чужбина, посолствата и културните институти в ангажирането на българските жители отвън страната с разнообразни публични и културни начинания.

Деница Златева разиска със сънародниците ни и усещанията си от пътуванията из цяла България в границите на акцията. " Има боязън и оскърбление у хората, само че и в същото време предпочитание и кураж за смяна. Особено в дребните обитаеми места - там са най-осезаеми последствията от всеобщата миграция към по-развитите страни в Европа и по света. Има цели села, които пустеят, редица места, където хората нямат достъп до болница и аптека. Това не може да продължава по този начин ", сподели още Златева.

Кандидатът за евродепутат акцентира още, че откровено се надява от ден на ден български жители в чужбина за декларират гражданската си позиция и да вземат участие в изборите. " Независимо къде тъкмо се намираме, всички имаме отговорност към бъдещето на страната ни и е доста значимо да не бъдем безучастни, когато се взема решение то ", добави Деница Златева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР