Независимо в каква сфера искаме да просперираме или просто се

...
Независимо в каква сфера искаме да просперираме или просто се
Коментари Харесай

Какво прави Бил Гейтс всяка вечер

Независимо в каква сфера желаеме да просперираме или просто се стремим към личностно развиване, постоянно хвърляме по един взор към хората, който са несъмнено сполучливи - и като достижения, и като финансово положение.
 Очакванията, непознатото мнение, четенето на книги и по какъв начин да бъдем сполучливи като Бил Гейтс, и Джеф Безос
Какво вършат милиардерите, с цел да са толкоз сполучливи

Малките промени с огромен резултат

Един от тях е Бил Гейтс - човек, основал цяла империя, който постоянно споделя своите дребни секрети за триумф, оказали се основни през годините. Защото смяната стартира с дребни стъпки и привички, които ни приготвят за огромните каузи. А най-важни са постоянството и отдадеността.

Най-ценният съвет, който създателят на Microsoft в никакъв случай няма да се умори да дава на всички, е да четем - колкото се може повече. Затова и постоянно той споделя своите описи с обичани книги, от които е почерпил ентусиазъм. А времето, прекарано с книга в ръка, е наложителна част от всяка негова вечер.
 Снимка 555870

Гейтс обича да чете по към час и по този начин заспива по-лесно . И в това няма нищо извънредно, тъй като съгласно проучване, оповестено в Journal of College Teaching & Learning, даже 30 минути четене понижават кръвното налягане и ни оказват помощ да се освободим от психическото и прочувствено напрежение.

Но преди да се отпусне блажено с книга в ръка, милиардерът има друга наложителна задача - да измие чиниите след вечеря . Дори и да има други искащи да се заемат с това, Гейтс държи да го свърши самичък, тъй като го намира за успокояващо, предава Inc.

Явно до момента в който мие чиниите, предприемачът съумява да изпразни мозъка си от всички мисли и да насочи вниманието си към това на пръв взор обикновено деяние, което за него има резултат, сходен на този от медитацията.
 Бил Гейтс, Джеф Безос и рожденият ден на създателя на Microsoft в Турция
Милиардерският ваучър на Гейтс и Безос

Съвсем покрай нас

Основателят на Microsoft е следващото доказателство какъв брой значими са навиците , какъв брой е значимо да изключваме понякога и да намерим верния, своя метод, по който да го вършим. И в случай че не сме от хората, които могат прецизно да провеждат сутрините си, то може да почерпим опит от Гейтс по какъв начин да запълним вечерите си .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР