Независимо от всички недостатъци, МВР си върши работата относително добре.

...
Независимо от всички недостатъци, МВР си върши работата относително добре.
Коментари Харесай

Пенсионерите нямат място в полиция, пожарна и армия: Проф. Веселин Вучков

" Независимо от всички дефекти, Министерство на вътрешните работи си прави работата релативно добре. Но не би трябвало да бъдем безкритични към ръководството на министерството и на службите за сигурност. Като свободни жители имаме правото да пожелаеме те да дават по-качествени услуги, с цел да могат хората да живеят по-спокойно " - разяснява някогашният вътрешен министър проф. Веселин Вучков пред радио Благоевград.

Според проф. Вучков тематиката за работещите пенсионери в Министерство на вътрешните работи, МО и другите служби за сигурност е доста мъчителна и би трябвало да откри съответно позволение.
" Тези фрагменти наброяват няколко хиляди души, които всеки месец взимат оптималната пенсия и в това време взимат заплата за първа категория труд. Те не могат да бъдат освободени до навършване на 60-годишна възраст. " Отстраняването им от системата им не би провокирало кадрова рецесия, тъй като доста млади претенденти нямат късмет за реализация, заради липса на свободни позиции.

Веселин Вучков добавя че е значимо партиите да сформират ясна предизборна платформа. Гражданите би трябвало да са осведомени какви промени се плануват за Министерство на вътрешните работи. В момента не е ясно дали има държавна стратегия за реформиране на бранш " Сигурност " и дали има смяна в  структурите.

Припомняме, че през 2015 година като министър на вътрешните работи, проф. Веселин Вучков предложи и презентира цялостна промяна за Министерство на вътрешните работи, като значима част от нея беше ориентирана към разрешаване на казуса с пенсионерите, които работят в министерството.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР