Независимо от конкретните обстоятелства, изневярата е едно от най-разтърсващите и

...
Независимо от конкретните обстоятелства, изневярата е едно от най-разтърсващите и
Коментари Харесай

Психолози: Има 5 вида изневяра

Независимо от съответните условия, изневярата е едно от най-разтърсващите и мъчителни обстановки, които могат да се случат в живота ни. Да откриете, че обичаният човек ви е предал предизвиква стрес, който може да се съпостави с неочакваната загуба на работа или даже със гибелта на непосредствен. Затова е значимо да знаете, че в случай че животът ви удари подобен пестник, е нужно да потърсите помощ и да се погрижите за себе си.

Важно е и да осъзнавате какво се брои за невярност, с цел да не аргументите самите вие болежка на колегата си, увличайки се в нещо сякаш безобидно. Защото сексът с различен не е единствената форма на изменничество. Психолозите разделят изневярата на 5 съществени вида, тъй че бъдете деликатни при съществуването на всеки от тези модели на държание:

1. Физическа невярност

В тази категория, естествено, е сексът. Но освен – всяка физическа фамилиарност с различен човек, която включва някакъв тип фамилиарност, се приема за физическа невярност. Няма такова нещо като “беше просто една целувка”. Има хора, които се увличат по някого, само че стигат единствено до целувки и милувки без навлизане, поради което с чиста съвест изясняват, че “не се стигна до изневяра”. Е, не е тъкмо по този начин – това, което сте създали, също се брои за изменничество.

2. Сексуалните мечти за различен

Тук не става въпрос за това да гледате еротична сцена във филм и да си кажете, че артистът е доста секси. А за полово увлечение, което изпитвате към действителен човек. Ако, да вземем за пример, в офиса ви се появи прелъстителен нов сътрудник и започнете все по-често да си мислите за него, като освен това освен не избягвате компанията му, само че умишлено се навъртате към него – е, значи изневерявате! Особено в случай че започнете да сравнявате обичания човек с обекта на фантазиите си и това стартира да въздейства на интимния ви живот. Мислете за изневярата като за нещо скрито, което би наранило доста колегата ви, в случай че знаеше.

3. Емоционална невярност

Това е малко мъглява територия, тъй като за всеки човек прочувствената невярност има строго самостоятелни граници. За едни е невярност, в случай че сътрудникът се влюби в друг/а. Може обаче вие да смятате за изменничество даже по-близките другарски връзки сред мъж и жена. Някои хора са по-чувствителни и е по-лесно да почувстват, че интимността им с обичания човек е застрашена. Затова е изключително значимо умерено и почтено да говорите с колегата си за това какво ви наранява и тъкмо кои форми на другарство с другите ви карат да се чувствате излъгани.

4. Виртуална невярност

Поведението ни в обществените мрежи доста постоянно е сензитивна тематика във връзките. За форма на изменничество може, да вземем за пример, да се сметне това, че "лайквате " всички селфита на друга жена/ различен мъж. Или че постоянно се увличате в чатове с някой от противоположния пол, споделяйки с него неща като обичана музика или свои съкровени страсти, мемоари. Впрочем, прекомерното “зарибяване” по някоя инстаграм звезда, даже да нямате никакъв персонален контакт, може също да засегне колегата ви. И в този случай най-хубавият съвет да говорите намерено за това какво ви наранява. А в случай че вашият обичан човек счита нещо за изменничество, само че вие не, не бързайте да отхвърлите опасенията му и просто да отсечете, че преувеличава. Усещането за изменничество е в огромна степен самостоятелно и хората имат друга сензитивност към тези неща. Затова, каквото и да решите, първо най-малкото изслушайте индивида до себе си и му дайте да разбере, че страстите му не са ви безразлични.

5. Финансова невярност

Номер пет несъмнено ще ви изненада. Защото този вид невярност не включва трети човек – и все пак, психолозите я дефинират като такава. За финансова невярност се приказва тогава, когато единият от сътрудниците умишлено пази в загадка финансовата си обстановка – това какъв брой и защо харчи, дали има задължения или пък дали икономисва постоянно. Такова държание въобще не е безобидно. То е удостоверение, че нямате цялостно доверие на колегата си и че не градите живота си дружно по равносилен метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР