Независимо от кандидатурата на Мария Габриел и свежата идея за

...
Независимо от кандидатурата на Мария Габриел и свежата идея за
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Габриел и идеята й за Гешев няма да съберат ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Независимо от кандидатурата на Мария Габриел и свежата концепция за отстраняването на основния прокурор, не считам, че това ще сътвори условия за коалиция сред първите две парламентарни сили. Остава другият вид - за нова четворна коалиция - на ГЕРБ с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. В това е безапелационен проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента.

По думите му тези партии биха обмислили според от препоръчаните постове и цели такова съглашателство. " Ще има договаряния кой какво да вземе и от какво да се откаже. България се нуждае от работещо държавно управление, което изисква солидна и сплотена парламентарна поддръжка. Има да се вземат сложни и непопулярни решения, би трябвало да се сформира болшинство, което да готово на такива ", изясни той. 

Според него минимум няколко месеца би трябвало да се одобряват най-важните неща, а непрекъснато пораждат и нови неща. " Ще се засилва и парламентарният надзор, няма по какъв начин да стане бързо. Българска социалистическа партия е подготвена на всичко, това е въпрос на тяхната визия за оцеляване. За ведомствата се мисли като за източник на благини, само че и като огромна отговорност. Ще има и мед, ще има и жило``, счита Маринов. И добави, че президентът и да желае не може да ръководи самичък, в случай че не бъде заставен от парламентарните сили, по тази причина не пречи, а оказва помощ на процеса за сформиране на постоянно държавно управление, а това прави и служебният кабинет.

" Президентът в никакъв случай не е желал да ръководи със служебни държавни управления, като самоцел. Той се стреми да извърши конституционните си отговорности. Каквото и държавно управление да излъчи този парламент, то не може да е трайно, стабилно и дейно ", уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР