Независимо от хаоса, причинен от решенията на Electronic Arts относно

...
Независимо от хаоса, причинен от решенията на Electronic Arts относно
Коментари Харесай

Независимо от противоречията, ЕА не се отказва от микротранзакциите в Star Wars Battlefront 2

Независимо от хаоса, породен от решенията на Electronic Arts по отношение на Star Wars Battlefront 2 и обвиняванията, че с играта студиото е прокарало pay-to-win („ заплати, с цел да спечеиш “ – б.а.) модел, издателят не се отхвърля от микротранзакциите, предава Eurogamer.

Както знаете, Интернет полудя по решенията на издателя, да монетизира в допълнение своите старания, вложени в последния Battlefront, което вбеси геймърите. Укорителен взор към дейностите на студиото обърнаха политици, като тези в Белгия и Хавай, само че кутиите с плячка останаха. Допреди две седмици, когато,както се разбра, ЕА под въздействието на Disney деактивираха спорната характерност. Нещата не стопираха дотук обаче. В Мрежата се появи подписка, която хиляди поддържаха за това Disney да отнеме правото на ЕА да основава игри от вселената на „ Междузвездни войни “. Дали това ще се случи, ще разберем в бъдеще. А в това време стана ясно, че абсурдът с микротранзакциите стана мотив над три милиарда $ от цената на студиото да се изпарят. Това обаче не въздейства на увереността на шефовете на ЕА, че те са на прав път. По време на неотдавна провела се среща, проведена от Credit Suise, основният финансов управител на студиото Блейк Йоргенсън съобщи ясно: „ Не се отхвърляме от микротранзакциите “. Що се отнася до това по кое време ще се върнат сандъците с плячка, Йоргенсън показа, че няма отговор на този въпрос. „ Не сме решили още “.

„ Ние в действителност виждаме по какъв начин хората играят играта. Опитваме се да разберем има ли избрани модели, при които микротранзакциите да съставляват по-голям интерес. Какво споделят потребителите? Как играят играта? Какво демонстрира статистиката? Ние се учим от общността и се вслушваме в нея, с цел да решим по какъв начин да действаме в бъдеще “, изяснява той. Йоргенсън признава обаче, че може би не са били толкоз деликатни, когато са работили по играта и техният интерес по това време е бил ангажиран повече с представянето на играта в бета тестванията.

Той споделя, че са изтеглили микротранзакциите, тъй като някои играещи са възприели тази характерност, като pay-to-win модел. „ Истинската картина тук обаче е, че имаме разнообразни видове играещи. Някои от тях разполагат с повече пари, в сравнение с с време, а някои разполагат с повече време, в сравнение с с пари. И постоянно се опитваш да откриеш салдото. Ако не вършим неточности по пътя си и се учим от тях, тогава би трябвало да се притеснявате за нас. Но визията ни е, че това съставляват страхотни благоприятни условия да продължим да подобряваме играта, да напасваме нещата “, приключва Йоргенсън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР