Независимо обичаме ли я, или не, музиката в супермаркетите е

...
Независимо обичаме ли я, или не, музиката в супермаркетите е
Коментари Харесай

Защо пускат музика в хранителните магазини

Независимо обичаме ли я, или не, музиката в супермаркетите е реалност. Има и голямо въздействие върху нашето извършване на покупки. Оказва се, че съществуват няколко научни проучвания за какво магазините пускат музика, по какъв начин я сортират и какъв брой мощна е тя.

За първи път учените изследват резултата на фоновата музика върху купувачите на хранителни артикули през 1966 година Екипът открива, че мощната шумна музика изкара купувачите от магазина по-бързо, до момента в който по-меката и по-спокойна музика им разрешава да прекарват повече време в извършване на покупки.

Почти две десетилетия по-късно - през 1982 година, различен проучвателен екип стига до близко умозаключение. Подобно на мощната музика, ритмичната също кара хората да се придвижват по-бързо, което води до по-кратко време в магазина и по-малко покупки.
 Снимка 484932

Същевременно по-бавната музика с по-спокойно движение не пришпорва купувачите, а ги подготвя да не бързат, да стоят по-продължително в магазина и да пазарят повече. Учените откриват, че в дни, когато музиката е с постепенно движение, продажбите се покачват с 38% - спрямо дните, в които е по-ритмична.

През миналото десетилетие магазините научават и какъв брой голямо въздействие оказва тъжната музика. Проучване от 2011 година открива, че тъжни песни с по-бавно движение водят до 12% по-големи продажби.
 Снимка 484930

Предвид цялата тази информация, която ни дават Daily Meal, идващия път, когато пазарим, дано създадем пауза, с цел да обърнем внимание каква музика са ни пуснали, тъй като в нея е вложена доста повече операция, в сравнение с си даваме сметка.
 Цветовете и влияянието им по време на извършване на покупки
Как ни въздействат цветовете, до момента в който пазарим

Или за какво алените коли ни се костват най-бързи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР