Независимо какво сте чували от баба си, вегетарианският и дори

...
Независимо какво сте чували от баба си, вегетарианският и дори
Коментари Харесай

Бременните също могат да бъдат вегетарианки

Независимо какво сте чували от баба си, вегетарианският и даже веганският режим на хранене могат да бъдат също толкоз добре уравновесени, както нормалният режим, включващ месо.

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КОМБИНАЦИИ ОТ ХРАНИ ЗА ЗДРАВЕТО

Въпреки това доста от дамите вегетарианци или вегани, които са наясно по какъв начин да се хранят пълноценно, стартират да одобряват скотски артикули по време на бременност заради терзания за личното си здраве и здравето на детето си.

Ново изследване обаче открива, че за множеството бременни в положително физическо здраве тези терзания са неоснователни.

По време на бременността тялото на дамата претърпява редица промени

Те повлияват потребностите на организма ѝ, заради обстоятелството, че бъдещата майка яде „ за двама “.

Бременните имат потребност да одобряват повече калории, доста повече витамини и детайли като калций, желязо и фолиева киселина. Ако не го вършат, рискуват личното си здраве и здравето на плода си.

Тези потребности на бременните са известни в медицинските среди от дълги години, само че по какъв начин тъкмо би трябвало те да бъдат обслужени е противоречив въпрос.

В Западните страни вегетарианството и веганството се слагат под въпрос

заради по-голямата възможност този метод на хранене да не успее да обезпечи на организма нужните количества витамин В12, желязо и други жизненоважни субстанции по време на бременност.

Анализ на 22 изследвания, свързани с вегетарианството и веганството по време на бременност, отхвърля някои от опасенията и открива, че бременните дами в положително физическо здраве, които понижават или изцяло отстраняват скотски артикули, имат не по-високи здравни опасности от бременните, които ядат месо и скотски артикули.

Ако бременната приема задоволително желязо и витамин В12

няма значение дали те са набавени от скотски или растителни артикули.

Тофуто да вземем за пример доставя тялото на веганите и вегетарианците с доста витамин В, а храните като спанак, зеле и леща, са извор на желязо. Отделно хранителни добавки като фолиева киселина и витамин D биха поддържали здравето на бъдещите майки, които не си похапват месо.

ХРАНИ БОГАТИ НА ВИТАМИН В

Авторите означават обаче, че прегледаните изследвания са осъществени единствено върху дами в чудесно физическо положение и с цел да може да се твърди, че вегетарианството и веганството не играят роля по време а бременност, би трябвало да се изследват и дами, които не са в чудесно здраве.

Преди това да бъде доказано от медицинските среди, бъдещите майки би трябвало да знаят, че най-важният човек, на който би трябвало да се доверят по време на бременност, е техният доктор, тъй като той знае тъкмо от какво има потребност тялото им и по какъв начин може да си го набави.

Вижте още:

Веганството се оказва скъпа диета

Германци се отхвърлят от месото, с цел да спасят света

Учени: Вегетарианците са отговорни за климата

5 неща, които стават с тялото ни, щом спрем да ядем месо
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР