Независимо какво ще се реши на срещата утре земеделците ще

...
Независимо какво ще се реши на срещата утре земеделците ще
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Земеделците ще продължат с протестите, аз бих застанал до тях

" Независимо какво ще се реши на срещата на следващия ден земеделците ще стачкуват ". Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев след церемонията по награждаване на най-хубавите спортисти на България за 2023 година

Той уточни, че застава зад митинга им по две аргументи - тежките зелени условия, които ги вършат нерентабилни и нерегламентирания импорт от трети страни.

Вътев означи, че анализите по казуса не са спрени, а от началото на годината се търсят благоприятни условия за финансиране. Той показа, че един от главните въпроси, които ще бъдат разисквани с министър-председателя Николай Денков, е обвързван с компликациите, пред които са изправени земеделците.

" Категорично, каквото и да се направи на следващия ден, каквото и да се реши, земеделците ще стачкуват, " добави Вътев.

Министърът на земеделието загатна, че несправедливото систематизиране на добавената стойност в агрохранителната верига е сериозен проблем и уточни, че към този момент е квалифициран законопроект по този въпрос, който сега се разисква. Вътев акцентира, че условията в цяла Европа са съвсем едни и същи, като съобщи, че това съставлява общоевропейски проблем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР